2011. január 12., szerda

Kekszszalámi

Ez is azon klasszikus sütemények közé tartozik, amit szinte mindenki ismer és sokféle receptje van. Egyben azonban megegyeznek - a végeredmény nagyon finom. Nálunk is nagy kedvenc, bármikor bármennyit megbírnának belőle enni a gyerekek:) Hozzávalók: 3 dl tej 30 dkg porcukor 10 dkg kakaópor 25 dkg vaj 50 dkg háztartási keksz apróra törve A tejet a porcukorral összekeverjük és feltesszük melegedni a tűzhelyre. Ezután jöhet bele a kakaópor és a vaj. Kb. 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve a kekszet is belekeverjük. Őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Ebbe belesimítjuk a masszát, folpackkal befedjük és mehet hideg helyre pihenni. Én egy éjszakát szoktam pihentetni, így másnap szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése